Snart slut på resan snyft!!!

Just nu sitter jag med ömmande fötter på ett hotell i Washington DC. Oj så mycket vi gått idag...undrar varför jag inte tog med mig stegräknaren. Vi var utanför Vita huset men vilken besvikelse det var, det var ju inte alls så stort som jag trodde. Sedan vandrade vi runt på gatorna och värmen gjorde att vi blev trötta och törstiga, vi gick in i ett fd posthus där det fanns en foodcourt. Innan vi fick gå in så var det säkerhetskontroll, tänk er en sån som är på flygplatserna, gå genom en båge och väskan fick jag lägga på bandet för genomlysning.Suck! I alla fall åt vi en bit mat sen var det dags igen för att gå, gå, gå, gå.....

Petter och Anders besökte två museum medans Maja och jag tänkte shoppa, men vi hittade inte några affärer så vi vandrade mest omkring. Imorgon åker vi tilbaka till "Majas hus" och sen på onsdag är det dags för oss att åka norrut mot NY igen.

Helgen var bra vi åkte till Ridgewood strax utanför NY i lördags och träffade släktingar, det var jättekul! Vi sov över och på söndag åkte vi ner mot Philadelphia igen. Vi försökte ta oss in på ett nöjesfält "Six flags" men tyvärr var det bara öppet för veteraner den dagen. Så det fick bli en lugn söndag.

Longwood garden

Idag var det härligt väder sol och riktigt varmt och skönt. Först gick Maja och jag ett varv runt sjön. Efter det åkte vi till Longwood garden ett härligt ställe med fantastikst fina trädgårdar, blev inspirerad att börja gräva när jag kommer hem. Lite tidigt på säsongen än så länge så det var inte så mycket som slagit ut ännu, men vi hade en härlig eftermiddag där. Sedan åkte vi till WalMart, nu kan jag skryta med att jag handlat där också.

Vårfin bakgrundLite mer shoppingNu är klockan 8 pm här i USA och vi drar iväg för att kolla in KMart, Anders suckar men kanske vi kan lura på honom något också.

Uppdatering: Det blev bara Anders och Petter som handlade den här gången!


Äntligen

Startar en liten miniblogg här på bloggen under vår USA resa så familjen hemma i Sverige vet hur vi har det. Jag som var oroad för flygresan på drygt 8 timmar, tyckte faktiskt att det gick riktigt bra. Väl framme på Newark mötte Maja oss och det blev kramkalas. Sedan åkte vi tåg in till Manhattan och checkade in på hotellet. Tyvärr möttes vi av ett regnigt NY och regnet höll i sig. Onsdag var ok, lite kall med det hade i alla fall slutat regna. Tur var det för vi gick på The View som är en restuarnag på 48 våningen och som snurrrar ett varv per timme. Vi satt där och åt i 2 timmar och fick se stora delar av Manhattan från ovan, det var en härligt upplevelse, kan rekomenderas till andra NY resenärer. Jag har fått nackspärr, vet inte om det är för att man tittat upp mot himlen eller om det beror på den hårda hotellsängen. Spelar ingen roll för visst var New York häftigt men inte särskilt vackert, det var mycket som var slitet och gammalt blandat med nya skyskrapor. En hel del shopping blev det så resväskorna är nu välfyllda. Men alltid går det att knöka ner lite till, sedan finns det ju nya väskor att köpa!

Efter 4 dagar i NY åkte vi ner mot Philadelphia och styrde sedan kosan mot Amish land, Lancaster där vi besökte ett outlet och under resan dit såg vi Amish people med häst och vagn riktigt faschinerande när stora jeepar körde på samma väg. Nu sitter vi här på långfredan i Majas rum och bloggar, vädret är fint och vi funderar på vad vi ska göra, shoppa eller vara kulturella.. hmmmm

Imorgon Lördag ska vi åka upp till NY igen och träffa släktingar ska bli kul!


På NewarkRegnet det bara öser ner!Time squareUtsikt från The View

RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter