Pust.....

Nu är snart det sista klart för flytt, ja inte till nya huset utan till mamma och pappas sommarstuga. Där får vi bo i avvaktan på att huset blir klart. Hur som helst känns det bra att bara behöva koncentrera sig på ett projekt. Ikväll blir allt urplockat ur gamla huset, och endast växthuset återstår att flytta. Det ska vi göra i morgon med hjälp av en hop starka karlar.....
På torsdag kommer städbolaget och flyttstädar och på fredag blir det ägarbyte. Sedan kan vi pusta ut att en etapp är klar! Pusta och pusta så lång blir nog inte vilan...... Redan till helgen sätter vi igång med att fortsätta måla i nya huset och evnetuellt hinner något rum bli tapetserat, vi får väl se vad orken räcker till.

Super glad!

Den här bloggen skulle ju handla om ett husbygge men jag kan inte riktigt motstå att få berätta om vad som hände igår söndag. Vår hund "Tyson" och jag var på LC tävling, och av 60 Whippar blev han 1:a cert, BIR och BIF 2......tala om att vara stolt........


Värmen igång!

Nu är pannan igångkörd och golvvärmen gör så att det känns varmt och fuktigt i huset. Snart är det dags för fuktmätning av plattan. på måndag kommer sista leveransen från Lb hus, golv, innerdörrar och vitvaror. I helgen kommer det inte bli så mycket jobb inne i huset utan vi satsar på att försöka flytta så mycket som möjligt och kanske hinner vi med lite arbete på tomten om det är vackert väder. Det är klart en hel del OS måste man ju också hinna titta på.

Usch för slipdamm

Idag har vi slipat och städat undan ALLT slipdamm, sedan grundade Anders taken, vad fint det blir när det blir vitt! VVVS killen kom och satte panna på plats, han skulle komma tillbaka senare i veckan och koppla in den.
Äntligen! Isoleringen kommer imorgon!! Tyvärr kan vi inte föreviga det då kameran är med Maja på Cypern, den "lyckosen"... 35 grader varmt hade dem visst idag!

Uppdatering av läget

Nu är alla innertak uppsatta och väggarna gipsade, smygar och fönsterbrädor är också på plats i nästan alla rum. Tyvärr var 4 fönsterbänkar trasiga så vi får vänta på nya men de kommer tillsammans med slutsändningen 18 augusti.
Just nu håller vi eller rättare sagt Anders på att spackla och jag lovar det är en hel del.....
Vi har börjat välja tapeter vardagsrum och Majas rum är klart sedan har vi bestämt oss för väv i lilla taoletten och i tvättstugan. Nu väntar vi på att vvs killen ska komma och koppla in pannan så vi kan fuktmäta plattan om en vecka när golvleverensen kommer.

På tomten frodas ogräset och mitt försök att utrota tistlarna har gått ganska bra visserligen är det några som försöker komma upp på nytt men jag ger mig inte ....Hoppas nu att traktorn kommer tillbaka och gräver avloppet och planerar ut resten av tomten.

Samtidigt som vi försöker jobba så mycket som möjligt vid bygget är det stressigt här på hemmaplan. Vi ska flytta ut före 1/9 då nya ägaren tar över. Flyttlådor står lite överallt och man får kryssa sig fram. Vi siktar på att flytta ut före skolstarten så vi har två veckor på oss. Eftersom huset inte hinner bli klart kommer vi att bo i mina föräldrars sommarstuga.

Lite nya bilder från hur bastuhuset blev, nytt tak, nya fönster, lite bättringsmålat, imorgon om det är fint väder ska jag måla klart utsidan
Ett litet pentryMyshörnaDet saknas lister inne i huset....Här ska det bli bastu och dusch så småningomInne i huset så här är läget i köketKöksfönsterFrån hallenVardagsrum mot hall och kökVardagsrum, inte färdiggipsat eftersom vi väntar på ett fönster som ska sättas in, kommer v. 34.Vardagsrum igenAllrumFrån allrum mot badrum och sovrumDel av större sovrummetoch igenNu snickras det igen...

Nu har snickarna kommit tillbaka efter semestern och börjat sätta upp innertaket och gipsat väggar. Innan dem kom hann vi med att dra rören till centraldammsugaren och sätta väv och måla lite i tvättstugan. Nu är det dags att jaga tapeter, var idag i färgaffären och kollade in alla kartor och fy tusan man blir ju förvirrad, Vi har tänkt oss att genomgående ha ljusa färger vit/beige med några få fondväggar på valda platser. Får väl fortsätta titta under veckan i första läget kommer sovrummen att bli klara för tapetsering.

RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter