Brasvärme

Idag var vi och tittade på olika braskaminer. Vi fastnade för denna en Attityd 100...Fanns med täljsten också men det blev lite för mycket sten tycker vi. Säljaren skulle kolla upp om det gick att få täljsten bara på toppen och återkomma på måndag med prisuppgifter. Vi hann också titta lite på tapeter men det gjorde oss bara trötta, fy tusan vad mycket det finns att välja på. Trots att vi bestämt att i stort så ska hela huset gå i ljusa färger och med 2-3 fondväggar.

Köket kommer från KÖKET!

Köket är nu färdig ritat och vi bestämde oss för ett Kvänumkök. Köpt via Peter och Lotta Gissberg på KÖKET här på Alnö. Tack snälla för all hjälp, vi är jättenöjda och jag längtar till att få se det i verkligheten!

Köket vi valde har en lucka som heter Brahe, ask, dunvit. Svart bänkskiva typ labrador, häftig diskho från Stala  med en riktigt stor ho och endast en mini utslagsho, hantagen blir avlånga, fyrkantiga och i rostfritt, oj vad det blev svårt att förklara dem. Ni får vänta ock se i slutet av september kommer köket och då blir det riktiga bilder.

Vi rätade ut en vägg i köket för att slippa vinkeln där spiskåpan skulle sitta, på det sättet fick vi plats med större underskåp. Den längre bänkskivan är 70 cm djup, liksom även skåpen med utdragslådor.
Typ så här men inte riktigt..Jaha då återstår bara att välja kakel, klinker, braskamin, tapeter, badrumsskåp, duschvägg ja och en massa mer... Nästa steg blir att ta en titt på braskaminer eftersom det är kampanjer just nu så kanske man kan gör ett klipp!

Idag firar vi!

Maja har tagit körkort, så nu är vi snart billös! Jätteroligt att det gått så bra endast 13 dagar efter 18 årsdagen. Grattis!!!

I helgen jobbade vi lite på tomten och gjorde i ordning en hörna med en grill/eldsfat. Överraskad blev vi när Anders kusin Lena från Skövde trakten kom på besök, jättekul och helt oväntat, hoppas det inte dröjer så länge tills vi träffs igen!
 
Visar lite bilder från den nya grillplatsen inte helt färdig då det fattas rätt möbler, men vi ställde dit en gammal parksoffa så vi kunde inviga eldfatet med att grilla korv.

Vi byggde en ram av tryckat virke som vi fyllde med grus, i en kvadrat i mitten la vi marksten, Bakom soffan står tre oljelampor så här kan vi leka öråd, bäst man passar sig så man inte blir utröstad!
Ormbunken som jag var och grävde upp vid bäcken har tyvärr däckat av den intensiva blåsten.Fiffigt tycker jag själv, min gamla kvarnsten la jag på en toppig sten och fick ett utmärkt bord!Byggställningarna togs bort idag så nu ser man huset lite bättre.Köksval

Det här med alla val som ska göras när man bygger är inte lätt. Ganska stressande faktiskt. Har framförallt haft svårt att välja köksleverantör. Har besökt dem flesta här i Sundsvallsområdet och inte hittat rätt förrän IDAG! Nu förstår jag också varför jag inte tidigare blivit nöjd med de andra! Varför.. jo det har inte lyckats förbättra planeringen av köket.
Köket har flera vinklar och därmed svårplanerat en hel del döyta och inte så mycket bänkyta som jag skulle vilja. Det är nu löst genom att avstå från den lilla "trekants" garderoben i hallen och rätta ut köket istället. Sätta en 70 cm djup bänkskiva och stora utdragslådor att förvara torrvaror och kastruller i. Billigt blir det förstås inte men ett kök ska man väl ha länge. Som det ser ut nu kommer vi att välja ett Kvänumkök. Återkommer med bilder när allt är färdigplanerat.


Allt målat en sväng

Det har trubblat med att ladda upp bilder här på bloggen. Men nu äntligen har jag lyckats. Vi har målat huset en gång så nu får det regna hur mycket det vill. I övrigt har inte mycket hänt. Vi väntar på att byggjobbarna ska komma tillbaka och börja inne i huset. Jag själv längtar till jag får börja sätta igång med trädgården..

Idag var vi och köpte ett stort eldfat som vi tänker ha som centrum i en av uteplatserna sydväst på tomten. Där tänker vi sitta på kvällarna och grilla korv och titta ut över havet. Om det blir fint väder under veckan kommer vi att börja anlägga denna uteplats och då får vi väl lägga upp lite bilder här på bloggen.

Nedan ser ni två bilder av en underlig växt som vi har på tomten, vi har ingen aning om vad det är för blad. När dem vissnar ner blir det bambuaktiga pinnar kvar. Någon sa att de var från Sibirien... Är det någon som vet kan ni väl skicka en kommentar.
Vackra och dekorativa trots att det för oss är okänd artInne i huset ser det ut så häroch så här i vardagsrummetEn annan vinkelUtsidan måladKökssidanEntrénTvå sovrum...Sjung om studenten.......

11 juni 2008 en dag att minnas! Maja fyller 18 år, vi har varit och firat två studenter och så har vi sålt vårt hus. Allt känns kanonbra just nu och så skönt att bara behöva koncentrera sig på en sak - bygget. Ja eller det är väl lite mer än så den här tiden........
Visst är det stressigt att hinna med både skolavslutningar, jobbet  och bygget men det känns ok eftersom det mesta flyter på bra. Snart är det semster och då får vi passa på att njuta lite också.

Hur det går med bygget? Bra antar jag, vi har hunnit måla huset en gång, vi känner oss jättenöjda med färgvalet. Vi väntar på att byggställningarna ska tas bort så vi kan ta lite nya kort på huset. Det som står näst på tur är att fixa avloppet, vi väntar på svar från FANN på hur vi ska dimensionera avloppsanläggningen. Snart är det väl också dags för snickarna att komma tillbaka och börja sättta upp innerväggarna.


Härligt försommarväder

I helgen har det varit kanonväder, sol och värme, man vill inte gå in! I lördags var vi och bröt om en av de båda färgerna vi hade provmålat med så nu har vi hittat vår alldeles egna beiga färg som vi känner oss nöjda med. Det blev ett specialrecept som skulle till för att vi skulle bli nöjda. Vi satsade på att måla vindskivorna vita medans byggställningen var kvar så det blev inte så mycket målat på fasaden idag.

Idag har vi också hunnit med att utföra perkolationsprov , behövdes eftersom vi ska göra ett enskilt avlopp. Nu kan vi skicka resultatet och lite jord på analys så får vi hoppas att vi snart kan börja med vår avloppsanläggning.


Nedre delen av fasaden är målad en gång med vår beiga färg. Knutar och fönsterfoder målade en gång med vitt.ProvgropMarknivån ska höjas en bit här där infliltrationen ska läggas.

RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter