Badkar och kök

Idag har vi varit och kollat in olika badkars modeller och kök. När det gäller badkar blir det ett mindre hörnbadkar med måtten 1,38x1,38 räcker bra för två och kräver inte allt för mycket vatten om man ska bada ensam.
Kök var det värre att välja trots att vi tittat förut. Vi har fastnat för Kviks lucka Fasett/Pisa men tyvärr finns den inte i målad variant utan endast i laminat och den vita har en liten skrovlig yta. På HTH kök finns en vit lucka med rundad kant som är snygg men frågan är om den är snyggare än Ikeas med tanke på att det blir nästan 20 000kr dyrare att handla på HTH. Ja här står vi och kan inte bestämma vad vi ska göra avkall på, alltid blir det nåt. Fortsättning följer.....

Påsk

Påskhelgen har varit kall. Tur att solen varit framme och kunnat värma oss lite på dagarna. Vi har varvat påskfirande med att jobba för att stugan ska kunna flyttas. Idag fick vi låna en traktor så vi har kunnat flytta bort den stora tegelstenshögen som blev när vi rev skorstenen. Altanen fick vi dela i tre delar och så krävdes de fyra man  och en kvinna för att flytta på delarna till annan plats på tomten. Nu är alla förberedelser klara för själva lyftet av stugan. Förhoppningvis kommer det att ske före helgen.  

Träff med byggaren

Idag träffade vi byggaren och gick igenom de ändringar vi har funderat på att göra. Vi gick igenom vad byggfirman ska göra och vad vi ska göra själva. Vissa saker får vi bestämma senare eftersom vi inte är klar med alla val. Vi hade en lång lista med oss hem som vi måste ta tag i på en gång,
De nya placeringarna av avlopp ska ritas in.
Justering av garagets läge på tomten måste lämnas till kommunen.
Bestämma oss om vi ska ha ett hörn eller rektangulärt badkar, är det någon som har tips? Vi vill att två personer ska kunna bada samtidigt.
Kök, dags att börja titta på vilket märke som vi ska köpa, HTH, IKEA, Kvik, eller annat....
Ordna för byggström
Ska vi passa på och göra kantbalkar för altanen när dem ändå gjuter plattan?
Skönt i allafall att få lämna ifrån sig alla byggritningar, nu drar det snart igång kanske redan nästa vecka om vi hunnit med att flytta lilla huset.


Allt rivet

Tack vare bra väder och hjälpsamma släktingar har vi nu rivit klart det som skulle rivas Känns jätteskönt. Nu hoppas vi att traktorn som ska hjälpa oss att flytta den del som ska bli bastuhus kommer fort.

Anders sopar taket på söndag morgon

Efter lördagen

Snart ska det falla

Efter lördagen 2

Håll i Anders så det inte rasar över dig när Peter går fram med motorsågen
Strax borta

Tur ni hann flytta er nu faller det

Här faller det

Platt på marken

Platt fall

Bara åsarna kvar

Golvet kvar

Allt borta och undan städat dvs uppeldat och packat för att köras på tippen

Gänget som rev

Anders, Kicki, Peter och Hubert  poserar efter väl genomfört arbete

Anders, Kicki, Peter och Hubert

Liten stuga, färdigställs när den flyttats

Söt lite stuga framifrån

Vårt blivande bastuhus på ca 16-17 m², visst blev det gulligt...

Bastuhuset


Huset

Flera som besökt vår blogg har klagat på att vi inte visat hur huset ser ut från utsidan. Så här kommer en bild, skillnaden blir att vi kommer att ha träpanel.

Huset

Trevlig helg, håll tummarna för vackert väder så att vi kan riva resten av stugan.

Byggsamråd och försäljning närmar sig

Idag har vi fått tid för byggsamråd, det blir den 3 april. Idag har vi också kontaktat en mäklare som ska komma och värdera vårt hus så vi kan börja sälja det. Räknar med att vi lägger ut det till försäljning efter påsk, sedan får vi hålla tummarna att allt löper på så bra som det bara kan. Rätt var det är står vi bostadslösa innan vi kan flytta in i vårt nya hus men det får vi ta i så fall. Sommaren kan man väl uthärda genom att bo lite provisoriskt man är ju ändå mest ute, i alla fall om det är fint väder, och det hoppas jag! Nu när vi inte har stugan att åka till får vi hålla oss till båtturer och det förutsätter vackert väder.

Allt tar tid

Nu har tre semesterdagar och en helg gått och det är fortfarande mycket kvar att riva...Synd att vädret inte var på vår sida i helgen. I lördags blev det inget jobb eftersom Anders var i Gävle hela dagen. Imorse regnade det så vi åkte inte ut förrän mitt på dagen, mest för att grilla en korv men vi passade på och tog ner en del av takteglet också. Skönt i alla fall att den del som ska flyttas är färdig så nu behöver vi inte vara så försiktiga längre när vi river. Extreme homemakeover har man ju sett så nu åker storsläggan och motorsågen fram!
Här kommer lite bilder som vi tog under veckan.

Så här såg det ut innan vi började riva

Stugan

Stugan igen


Så här såg det ut när vi åkte hem idag.
Yttervägg och taktegel

Anders och Hubert i det som ska bli bastuhus!

Anders och Hubert i det som ska bli bastu och gästhus
Utsikt mot havet!

Utsikt från tomtenSkorstenen borta!

Stugan utan skorstenDen här vyn kommer man att blicka ut mot när man står i vardagsrumsfönstrena!

Utsikt
Visst längtar man till sommaren och badväder. Släda =Norrlands Hawaii, i allafall på sommaren!

Snart sommar och bad!

Semester

Nu har vi tre dagars semester och ska riva vår stuga, det är bra mycket mer än man tror trots att den bara är på
47m². Förhoppningsvis hinner vi bli färdiga till Påsk. Tänkte passa på och ta lite bilder imorgon som jag kan lägga in i bloggen.
Idag fick vi en massa ritningar från LB hus ....varför beställde vi inte nyckelfärdigt....En tillfällig svacka, jag vet att det här blir bäst för oss eftersom vi ska göra en hel del justeringar. Godnatt!

Nybyggnadskarta

Tomtkarta med husen inritade.Situationsritning

Vår ritning

Vår egen ritning kanske inte fick den bästa upplösningen men vi kanske får hjälp av något dataproffs framöver......
 Klädkammare och den lilla toaletten i hallen har fått bytt plats mot orginalritningen. I tvättstugan har vi flyttat värmepannan till ytterväggen. Tvättmaskin och torktumlare ställer vi mot köksväggen. Badrummet har ritats om så att både hörnbadkar och dusch får plats. En fundering som vi har är hur långt vi ska dra klinkergolvet i hallen, kan tänkas att det får gå in i gången förbi lilla toaletten.....Vår ritningTyson

Foxys O´Connor, vår egen Tyson...Planering

Bygglovet är klart, huset är beställt och kommer 26 maj 2008. Just nu ritar vi på några förändringar som ska göras på plats. Bl.a. kommer vi att byta plats på klädkammare och lilla toaletten för att hallen inte ska bli överbelamrad med kläder.
Vi har köpt huset som byggsats och lejt en lokal byggare att bygga "nästan nyckelfärdigt". Själva kommer vi att måla, tapetsera och lägga golv. Förhoppningsvis kan vårt nya hus stå färdigt i början på september om allt löper på som planerat.


Vi som bygger

Vi som bygger heter Anders och Pernilla Unander, vi har två barn Maja 17 år och Petter 15 år samt en hund, Tyson. Idag bor vi i en villa på norra Alnö som vi nu ska sälja så vi kan flytta permanent till vår sommarstuge tomt i Slädaviken på Alnö. Vi ser fram emot att allting blir helt nytt. Eftersom vi haft stugan ett bra tag vet vi att vi trivs i området så det var viktigt att välja rätt hus utifrån tomtens läge och förutsättningar. Det måste bara bli rätt!

Välkommen till vår nya blogg!

Vi river vår sommarstuga och bygger ett LB hus "Ugglan 121"! Här kommer vi att dokumentera det mesta kring bygget. Vi har haft vår sommarstuga nu i 11 år och den var i behov av genomgripande renovering, då tog vi beslut att bygga ett nytt hus i stället och flytta dit permanent. Det känns jätte spännande!


RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter