Det rullar på i sommarvärmen

Sommar är bra härligt! Varmt och soligt i flera dar, synd att man måste jobba... Anders har fortfarande semester och jobbar på med bastuhuset. Taket är lagt, innerväggarna uppe och elen är dragen, dags för tapetsering..snart... sedan ska det väl målas och foder ska upp. Tänk vad många saker som ska till innan det känns fix färdigt!

I huset håller elektrikern på att dra sista elen, till veckan kommer isoleringen som ska sprutas in på vinden och snickarna är nog på väg då också för att sätta innertak och gipsa klart väggarna. Därför måste vi nu ta ett snabbt beslut om vilken centraldammsugare vi ska köpa, det är en djungel att välja. Själv har jag ingen erfarenhet av CD så man får väl gå på känn. Tips?


Blivande bastuhuset flyttat!

Så var vi hemma igen efter vår mini semester i Stockholm.  Det blev lite hektiskt innn vi åkte i onsdags. Först kom kranbilen, en jättebil med 8 hjul! Dem skulle ju skicka en liten kran... Men som tur var gick allt bra, lilla huset flyttades till sin nya plats. När det var klart kom Peter från Köket och visade elektrikern vart han skulle dra elen för köket. Efter att allt gått bra kändes det som vi kunde koppla av när vi sedan åkte bort några dagar.

Sedan vi kom hem har vi börjat göra iordning "batsuhuset" nya fönster och en altandörr är insatt och panel har satts upp igen. Taket är också på gång, råsponten är bytt  och imorgon ska Anders lägga underlagspapp och sedan är det väl dax att köpa takplåt. Vi är sugen på att få göra klart inne i huset så vi har möjlighet att övernatta om vi skulle vilja. Får se om vi hinner med att gör iordning huset under veckan, Anders har ju semester så kanske... Själv har jag fortsatt mitt kall att dra upp tistlar! Tar dem aldrig slut och envisa är dem kommer upp nya på områden där jag dragit upp redan, visserligen inte lika många som tidigare men ändå..... Kampen mellan mig och tistlarna fortsätter!!!!

Lite bilder från det stora lyftet...
Kranbilen hade 8 hjul .....


Hubert hjälper till så att remmarna hamnar rättPå väg uppAnders hjälper till att justera lägetSnart på platsHuset på plats, dax för fasad och takrenovering..........

Eldragningen är påbörjad

Idag dök elektrikern upp! och givetvis medförde det nya beslut och ökade kostnader... Vi bestämde oss för att sätta spottar i takfoten, 14 stycken blir det runt om, det blir spottar med lysdiod 7w så de ska inte dra alltför mycket ström.

I kväll var vi på KRAUTA och köpte badrumsmöbler, bäst att passa på när dem hade 20% rabatt tyckte vi.

Vi har också hunnit rensa upp lite mer på tomten och flyttat gammalt virke så nu ser det riktigt städat ut. 

Imorgon är det då dags för att flytta lilla huset hoppas bara kranbilen kan komma tillräckligt nära, givetvis är vi på plats då och tar bilder, men ni får sjå er till helgen innan de visas på bloggen eftersom vi nu tar en minisemester och åker till Stockholm några dagar.


Bild på förrådet, nu återstår nytt foder runt den nya dörren och lite målning.
 

Bygget står still men inte vi!!

Just nu händer ingenting inne i huset , det är väl byggsemester men för oss gör det inte så mycket för då hinner vi med annat innan det blir dags att ta tag i målning och tapetsering.
Vi har börjat packa inför flytten, oj vad man samlar på sig, vi har varit flera gånger till soptippen och ändå är det mer som ska bort! Vi ska vara ute ur vårt hus sista augusti men vi kommer inte att få flytta in i nya huset förrän i oktober/november...Men tack vare snälla släktingar och vänner kommer vi och våra saker att ha tak över huvudet.

Hur som helst har vi mycket att göra ute vid bygget. Vi har städat ur de förråd som vi har och inrett på nytt. Kameran hade tyvärr slut på batteri så jag får ta lite bilder imorgon och lägga ut. En hel del ogräs och ffa tistlar har växt upp på tomten, trist! Idag har jag med hjälp av ogräsplockare dragit upp säkert 1000 stycken och det är fortfarande massor kvar!!! 

Vi väntar på att en lyftkran ska komma och flytta det lilla huset som blev kvar sedan vi rev stugan. Onsdag kl 08.00 är det nu sagt att den ska komma men vi har väntat i snart två månader så det återstår att se om den är på plats då. Håll tummarna att allt går bra. Vi tänker då ta oss tid tid att göra klart lilla huset så vi kan övernatta där om vi skulle vilja. Men först ska Anders och jag ta en minisemester och åka till Stockholm.


Här kommer ...

Här kommer de utlovade bilderna från inidan av huset.

Så här såg det ut innan väggarna började byggas......Vardagsrummet, ser litet ut men det är på 30,5 m², ska väl räcka..EntrénFrån hallen mot badrum och sovavdelningStora sovrummet, svårfotat så det blir två bilder...Sovrummet igen... mot denna vägg tänkte vi ha sängenFrån sovrummet mot allrummetAllrummet ur en annan vinkelBarnens sovrum...och badrummetBadrum och Majas rumDel av Petters rumoch Majas...KökKöksväggar där skåpen ska sittaSlutligen... tvättstugan eller klädvård som det nu så fint ska heta....


Innerväggar

Sitter här och känner mig så nöjd!  Alla innerväggar i huset är nu på plats, ja i alla fall med en gipssida. Nu ska elektrikern komma och dra el innan dem sätter igen väggarna helt. Lite förändringar har vi gjort under vägen. Väggen i köket rätade vi ju ut som vi tidigare sagt, sedan flyttade vi dörren till stora sovrummet så vi har större valfrihet att möblera och att det finns möjlighet att göra en längre garderobsvägg. Vi har också tagit upp ett "fönster" mellan hall och kök. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig idag när vi var ut men åker ut imorgon igen så då blir det bilder.

Braskaminen som vi var inne på får vi nog skippa, den gick inte att få med täljstenstopp och då tyckte vi den blev alldeles för dyr för en "vanlig kamin" drygt 40 papp exkl. fläkt, golvplåt/glas och montering.... Så nu är vi på span igen.
RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter