Färgval

Efter jobbet idag åkte vi och tittade på utomhusfärg. Vi hade bestämt att vi skulle ha en beige/vit nyans. Men hur svårt kan det va! Min skräck är att färgen går i grönt när den kommer ut i dagsljus och det vill jag inte ha. Efter mycket om och men hittade vi två nyanser som vi trodde kunde bli bra. Den ena var väldigt lik grundfärgen och den andra ljusare. Vi köpte båda och åkte sedan till huset och provmålade. Det blev inte lättare efteråt... Vi får vänta tills imorgon när solen skiner för att avgöra vilken av färgerna det blir. Återkommer med bildbevis efter det.
Leverans problem

Idag inträffade det först missödet i vårt byggprojekt. Takpannorna kom inte som utlovats och det dröjer tydligen en hel vecka till innan de blir levererade. Tur att vi har initiativrika byggjobbare. Dem löste det genom att omdirigera takpannor från ett annat husbygge i närheten som dem ska börja med om någon vecka och där taket hade levererats redan. Så nu ligger takpannorna i högar på taket och läggs ut i morgon. Den extra transport kostnad (som blev av detta ska vi ta upp med LB hus.
Huset rest

Igår restes huset och arbetet har fortsatt idag så nu är allt klart för att lägga takpannorna imorgon, bara dem kommer som utlovat. Vi är imponerade av hur snickarna lagt upp jobbet och hur de samarbetar och får allt att flyta på.
Ett kanongäng!
Nu när huset är på plats känns det jättebra! Ttidigare har man varit nervös och orolig för hur det ska bli och se ut i verkligheten, nu känns allt bara toppen. Är jättenöjd med hur vi valt att placera huset på tomten!!

Nedan följer lite bilder från två dagars arbete!

Kranbilen på väg till sin plats!


Första lyftet, en vardagsrumsvägg


Väggen på plats


Tredje väggen...


Entren..


Sista väggen på väg till sin plats


Gavelspets..


Precision i blåsten


Takstolarnas tur


Takstolarna på plats


Ribbat och klart på en sida


Så här såg det ut när snickarna åkt hem på måndagkvällen


Framsidan dag 2 allt klart för takläggning


Framsidan ur en annan vinkel


Altansidan

Mycket nu

I kväll kommer det bilder och en sammanfattning vad som hände under gårdagen, allt som jag säger nu är att allt har gått jätte bra.


Morsdags göra!

Imorse var det bara kliva upp tidigt utan fika på säng för en sista visning (förhoppningsvis) av vårt hus som skulle ske på förmiddan. Maja skulle tävla och sedan skulle vi hinna med både mamma och svärmor. Vid sex tiden dök tradaren från LB hus upp vi mötte den på Alnöbron när vi var på väg till morsdagsmiddag.
Imorgon ska man sitta på första parkett för att övervaka husresningen. Härligt, håll tummarna för bra väder, prognosen visar på sol men meterologer har ju haft fel förr.......Hallå när blev jag pessimist!! Sj klart blir det vackert väder!


Ställningar på plats!Ser ut som det ska bli teater föreställning!Här har dem lastat av väggar...Gavelspetsar och takstolar avlastade, verkar spännande....många åskådare...Två dar kvar...

Nu är det nedräkning... två dagar kvar till huset kommer... Idag har dem lagt på syllen och satt upp byggställningarna. Ska åka ut imorgon och ta lite kort igen.
Redan söndag kväll kommer tradaren med huset. Släpet kommer att lastas om på kvällen och klockan sju på måndag morgon sätter dem igång att resa huset. Vi kommer givetvis att vara på plats för att följa detta. Jag har lovat jobbarna fika så jag får väl ta och baka lite på söndag kväll! Vad vill byggjobbar ha och fika egentligen???? Måste va nåt som gör dem glad och full av energi, hihi så allt går på räls.


Njuta av våren..va... då...

En otroligt stressig vecka är snart förbi pust!!! Längtar till helgen och lite vila. Om man nu kan kalla det vila att få vara ute på bygget och fixa lite med tomten och planeringen för grundarbetet till bastuhuset och så får vi inte glömma att vi måste gräva perkolationsgropar för att kunna ta prover och skicka för analys så vi kan få tillstånd för avloppsanläggningen.
Sedan mitt sista inlägg har fokus varit på husförsäljningen, städning inne och ute för att allt ska vara ordnat till visningarna. Idag var den första visningen 10 var anmälda och på söndag ska ytterligare 8 komma. Sedan är det bara att hålla tummarna att någon vill köpa vårt hus.

Var ut och kollade in grovplaneringen ser jättebra ut kolla bilderna...


Syrener och en Jasminbuske är flyttad, nu är det bara att hålla tummarna att dem tar sig.Här var det en jättehög med gamla stubbar och stenar, grävkillen har gjort ett kanonjobb och plattat till högen och lagt nya stenar i framkanten. Nu blir jag sugen på att jaga växter och börja planetera!En riktigt gammaldags syrenbuske jag försökt rädda, har en otroligt vacker rosa färg när den blommar. Här har vi tänkt anlägga en uteplats med grill för kvällsmys.Från "altanen" ser det ut så här...Grunden klar

I morse kvart över sju kom första betongbilen och sedan löpte allt på enligt planerna. Grovplaneringen av tomten har börjat komma igång så nu ser vi lite bättre hur det kommer att bli. Känns hur bra som helst!
Alla verkar ha gjort ett kanonbra jobb hitills.

Imorgon ska det grovplaneras och en del buskar som vi försökt spara ska grävas ner igen.

Vår husförsäljning har också dragit igång titta in om ni vill på :
http://www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=460358

Här är dem sista bilderna på grundläggningen, detta får bli vårt sista inlägg i kategorin grunden.


Första bilen kommer .......Här börjar gjutningenDem fick ta en traktor med pipskopa till hjälp för att hela plattan skulle bli täckt med betong.En bil på väg in och en annan på väg utFlera in action....I kväll var plattorna vattnadeGarageplattanNivåskillnad mellan garage och husHändelserik dag

Idag har det hänt flera spännande saker... Vi har varit på banken och gjort klart med byggkreditivet. DHL ringde och meddelade att dem hade en sändning från LB hus  som dem ville leverera, det är syllen som ska ligga på plattan och som ytterväggarna ska stå på som är på väg. Leveransen kommer imorgon. Pratade med Mäklaren som ska sälja vårt hus och läste igenom  beskrivningen, allt blir klart imorgon och då sätter operation försäljning igång!

Kanske det mest spännande som hände var att en av Sundsvalls lokala tidningar hörde av sig till Anders och ville göra ett reportage om att bygga hus... iiiii Journalisten hade sett våran blogg och undrade om vi ville ställa upp... Maken och jag ska ta en diskussion om detta ikväll så får vi se hur det blir.

Sedan var vi ut och tittade på bygget och kunde konstatera att allt nu i stort sett är klart inför gjutningen som ska ske imorgon.Gjutform för garageplattanHär ska det bli badrum......och ett helt hus

Tre veckor kvar

Just nu är det så spännande, det pirrar i magen varje gång vi är ut och tittar.... vi börjar nedräkningen till huset kommer...3 veckor kvar.

Bygget har stått stilla över helgen det var ledigt för jobbarna i fredags men nu är dem på gång igen. Idag har dem hunnit dra golvärme slang i nästan hela "grunden" och armeringsnätet är lagt i vardagsrumsdelen. Förberedelserna för garageplattan är på gång, kanske hinner dem sätta ut gjutblocken imorgon. Ska vi gissa så sker kanske gjutningen på onsdag och torsdag.

Det är mycket annat som vi måste ta tag i nu, gräva gropar för att göra perkolationsprov för avloppsanläggningen. Gjuta plintar för bastuhuset och flytta det på plats och börja inreda det. Vi tänkte försöka göra det klart innan huset kommer. Samtidigt ska vi börja sälja vårt nuvarande hus via Mäklarhuset, läggs ut på internet under veckan och kommer i villaguiden på fredag.


GolvvärmefördelarenGolvvärmeslang och armering i vardagsrumsdelen


Vägen till garagetHär ska det bli ett garage

RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter