Sommarvärme och vattenräkning!

Vilken härlig sommarvärme det varit sista dagarna, vattenspridarna har fått gå flera timmar om dagen för att hålla jorden fuktig så att gräset växer. Just nu vill man inte tänka på kommande vattenräkning... Tur att vatten är en billig lyx här i Sverige. Gräset börjar ta sig riktigt bra. Ikväll var det dax för första klippningen. Rullgräset hade blivit riktigt långt och ser man tomten på håll så ser det grönt ut överallt. Nu är det ju fläckvis grönska där gräsfröna börjat gro, men även där gick vi över med gräsklipparen. Det ser riktigt bra ut, det är svårt att tro att det bara är 3 veckor sedan det såddes.

Krafterna har börjat tryta så här när semestern infinner sig och det känns skönt att ha 5 veckors ledigt framför sig. För att hämta kraft för att ta tag i målning och förråds och garage bygge har vi valt att åka utomlands en vecka. Så på torsdag åker 3/4 av familjen till Kreta. Maja får stanna hemma och hålla ställningarna hon har ju just varit på Rhodos så det går ingen nöd på henne.

Student och Grönt är skönt!

Nu pustar vi ut, samtidigt som det börjar grönska på tomten. Förra veckan (onsdag 10/6) gjorde anläggningsfirman klart sitt jobb. Tur det för i torsdags hade vi studentmottagning här hemma för Maja och Emma (brorsans dotter). Laddar upp en bild på Maja utanför Hedbergska!Här följer lite bilder på hur altanbygget och tomten ser ut så här långt.
Totalt blev det ungefär 100 kvm altan runt huset.

Altanen på baksidan har kvällssol, här hoppas vi få sitta och njuta av många härliga sommarkvällar.I bakgrunden ser ni mitt växthus som äntligen kommit på plats. Jippie!Från infarten mot entrén har vi lagt gräs på rulle, vi hade tur, först skulle vi bara få köpa 60-70 kvm för det fanns inte plats för mer på lastbilen, som tur var backade en annan kund ur och hämtade inte sitt gräs så nu fick vi drygt 170 kvm. Så fort det blir lite grönt och gångarna blir inramade känns det mer helt!EntréÖrådet till högerEn gammal kvarnsten som fanns sedan tidigare på tomten fick bli ett litet bord när det lades på en sten.Altanen sedd från entrédörrenVi byggde en passage mellan altanen på framsidan och den på baksidan. 1.80 bred.Några bilder från altanen på baksidan
När är det färdigt?

Det är full fart med det mesta just nu....Altanen är i stort sett klar bara entresteget kvar,  det blev närmare 100 kvm altan innan det blev klart, bra blev det tycker vi. Gott om plats för många! Bilder kommer, kameran är återigen i utlandet, den här gången har Maja stuckit till Rhodos en vecka istället för att vara hemma och festa inför studenten. Vad ska man säga..Vissa har det bra! Kommer att bli skönt när man får semester och vila, när nu det blir.

En fundering somjag har är om man nu bygger ett nytt hus när är det färdigt? Är det när man börjar om med något som man går in i renoveringsfasen???? Det samma är det just nu är det en hel del som händer. Igår gjorde vi i ordning för växthuset och flyttade det. Så nu måsteär jag på jakt efter gurk och tomat plantor, ett persikoträd och en vinranka vill jag också ha. Kanske blir det tid imorgon efter jobbet att åka och inhandla det.

Igår var en trädgårdsanläggningsfirma här och kollade av inför finplaneringen, idag fick vi pris och under den här veckan kommer dem att köra igång. Dem har lovat att dem ska vara klar till den 10 juni. Tyvärr fanns det inte så mycket färdigt gräs att tillgå så vi får nöja oss med en 80-90 kvm resten får vi så eller rättare sagt dem så. Vi tänker ta det lugnt och titta på. Ja så blir det väl inte vi ska bygga altaner och trappor till uthusen också sedan måste vi kärra lite mer grus runt husgrunden.RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter