Bilder med ny kamera

I tisdags bestämde jag mig för att köpa en egen kamera och idag passade jag på att ta några bilder på tomten. Annars är det just nu lite ångestfyllt eftersom Maja packar och räknar ner till USA resan, drygt en vecka kvar suck...  Iallafall har hon påbörjat en blogg där hon kommer att skriva om sin vistelse i det stora landet http://majaunander.blogg.se, se länk i menyn.

Härligt väder har det varit idag säkert skönt för dem som fortfarande har semester, men måste säga att det går förvånadsvärt bra att jobba.

Så här ser gräset ut idag innan Anders klippte det. Växer enormt och är tätt och grönt.Efter klippningen: såg man inte ränderna efter gräsklipparhjulen skulle man kunna tro det var oklippt. Detta är det gräs som såddes 7 juni.Tala om växtkraft!Bild på mitt nya krukförråd. Anders tyckte att mina krukor tog för stor plats i verktygsförrådet så han byggde ett krukförråd på utsidan. I den öppna delen ska det bli arbetsbänk och öppna hyllor.Uhusen är målade i samma färg som huset, det vita ska målas en gång till.För första året odlar jag äggplantor i mitt växthus en har blivit riktigt stor och är snart dags att skörda. Tänker göra en god moussaka, mums!
Gurkorna kom i jorden lite sent så de har inte hunnit växa sig så frodiga, men några gurkor har jag skördat. Vad skönt det är att slippa köpa de är ju så mycket godare om man odlat dem själv.
I år har jag valt att inte ha så mycket i växthuset eftersom det ´varit så mycket annat att pyssla med så därför hade jag space överoch lät min morbror inhysa sina gurkor, tyvärr har dem fått bladmögel så just nu håller jag på och försöker rädda dem, så är det någon som har bra överlevnadstips för gurkplantor med bladmögel kommentera gärna här på bloggen.


Gräsklippning var 3:e dag

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här på bloggen, men det är väl sunt att när det är semester och sommar så försöker man vara ute så mycket som möjligt. När vi kom hem från vår Kreta resan fick vi en chock. Tydligen hade gräset trivts väldigt bra i regnandet det var närmare 2 dm högt. Tala om tufft att klippa fick ta det i ommgångar. Sedan dess har vi fått klippa var tredje dag. Men vi har en jättefin gräsmatta nu. Vi kunde aldrig drömma om att den skulle bli så tät och jämn redan i år. Det måste ha varit riktig näringsrik matjord vi fick. Vi tycker till och med att den sådda mattan är finare en den färdiga som rullades ut.

Lite har vi hunnit med under semestern trots regnandet. Uthusen är målade, lite vitt kvarstår. Anders har byggt ett krukförråd till mig och nu håller han på att bygga ett vedförråd och maskinförråd. Förhoppningsvis blir det klart innan han börjar jobba igen.

Närmast i planeringen är att ta tag i att välja kakel till köket. Har svårt att bestämma om jag ska våga satsa på svart men just nu känns det rätt. Sedan är det dags att ta tag i vardagsrummet som vi inte hittat rätt inredning och möblering för ännu. Har varit skönt att ta det lite lugnt ett tag för att känna oss för. Ja, lugnt och lugnt vi är väl inne på vår 4:e möblering av vardagsrummet men det tycker jag hör till. Ombyte förnöjer. 

Maja är snart på väg till USA för ett år som au pair så det är mycket kring det som skall ordnas nu. Känns konstigt att vi bra blir 3 här hemma framöver. Plötsligt blir det ett rum över. 


RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter