Altanvirke

Trots att det snöade idag och snön ligger i drivor var vi iväg och köpte altanvirke. Det är ju bäst och passa på tyckte vi när priset var 6.95/lpm för 120x28mm. Mycket virke blev det, vi köpte 1000 löpmeter som kommera att levereras om knappt två veckor. Kan man hoppas på att lite av snön har smält bort då? NU längtar vi till att ta tag ute så vi får ordning på tomten innan sommaren, ja ordning och ordning iallafall så pass att vi har infart och altaner klara. Gräset tar ju sin lilla tid på sig att bli "gångbart".
Passade också på att köpa lite fröer, synd att jag inte har mitt växthus på rätt plats.... så i år blir det inte så mycket hemma odlade blommor men man ska väl gynna näringen så här i lågkkonjunkturen. Gurkan och tomaterna köper jag inte det vill jag driva upp själv så till veckan åker fröna i jorden!

Längtar till våren

Nu kan vintern få ta slut. Vi har varit i fjällen och åkt skidor i en vecka och när man kommer hem vill man bara plocka undan skidorna för att vänta på våren.

Tittar man ut genom fönstren så ser man snö, snö och åter snö. Så det är nog många veckor kvar innan det smälter bort. Det var länge sedan vi hade en så snörik vinter. Enda positiva är att jag slipper se jordhögarna som inte blev utplanerade.

Börjar längta till att vi få hugga tag i trädgården. Först ska vi göra klart entrén och trädäcken runt delar av huset. Funderar på hur altanerna ska se ut, känns viktigt att det inte blir för fyrkantigt. Sedan är det det här med trämaterial, lärkträ, vanlig trall eller vad ska man ha?  Jag har hört att det finns någon olja som man kan behandla trätrall med och som gör det vitfärgat borde vara ett bra alternativ för att slippa grådaskigt mörka altangolv efter nåt år.. Får se vad vi bestämmer oss för.


RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter