Det tar sig!

En härlig arbetshelg är över. Lite sömn har det blivit, tidiga mornar eftersom grävkillen kom redan 7 och sena kvällat för att hinna så mycket som möjligt. Lite extrajobb blev det också grävaren rev ner vår telefonledning, men Anders lyckades fixa den igen så nu funkar både telefon och internet igen! Jippie!!!

Och en hel del blev det, nu ser det inte längre ut som en byggarbetsplats. Stora jordhögen är borta, altanen växer och är snart klar bara framsidan kvar nu.

Här är lite bilder, tyvärr tog det så ruskigt lång tid att ladda upp bilder idag så jag får återkomma en annan dag med fler bilder.

Före altanbyggetLite av altanen syns, men framförallt att grävaren jämnat till marken.Snyggt eller hur.. Nu väntar vi på matjord och gräs....Gång mot entré
och igen
Vår utsikt från altanen på framsidanOch så här ser det ut från entrédörren, härligt att se vattnet....(havet)
Lycklig!

Tänk vad konstiga saker som gör en lycklig nu för tiden! Den här gången är det att det står en grävare på vår tomt! Hej hopp i helgen ska det bli klart med grovplaneringen. Kl 7 på lördagmorgon kommer det en kille och sätter igång. Känns bra så vi kan få börja anlägga gångar och gräsmatta. Samtidigt väntar vi på offerter från två trädgårdsanläggningsfirmor. Men det verkar vara segt att få fram offerter. För någon vecka sedan fick vi besked om att det var ganska lugnt och inget problem att få hjälp under maj. Nu verkar det som om det är midsommar som gäller för vissa. Står väl här till slut och får handskotta jord... För till den 11 juni när Maja tar studenten måste vi ha lite ordning på tomten.

Ja nu är vi inte göra lösa i väntan på finplaneringen, imorgon forsätter vi med altanbygget på framsidan och sedan måste vi göra ordning marken där växthuset ska stå. Tur det är kortvecka nästa vecka och så hoppas vi på att det blir fint väder.

Ha en skön helg!

Rensat i röran!

En arbetshelg är över! Altanen är så gott som klar på baksidan, lite renkapning och sargbrädor återstår.
I dag har Anders städat bakom vårt förråd och flyttat tegel och brädor så nu tycker nog grannarna att det ser lite trevligare ut. Det är ju lätt att gömma bakom sina egna hus inte tänker man då på att grannarna tittar på skiten.....

Idag fick vi besök från en markanläggningsfirma på tisdag kommer ytterligare en sedan får vi se vem vi väljer att anlita. Nu håller vi tummarna för att grävaren som ska göra klart grovplaneringen  kommer som han lovat dvs på tordag kväll.
Längtar tills vi blir av med schakthögen som ligger mitt för vår fina utsikt mot havet!!!!!!!

Det känns som vi måste jobba på alla lediga stunder den närmaste tiden så vi hinner få någorlunda klart tills Maja tar studenten.
Ytterligare en sak som hänt är att Tyson (hunden) parat en tik som heter Vilda och nu verkar det som att hon är dräktig. www.pompecas.seAltanbygge = ont i kroppen

I tre dagar har vi slitit med att bygga altan på baksidan i vinkeln på huset. Pust först var det att göra underarbetet så att bärlinorna hade något att vila på... Sedan skruva reglar ja de kanske inte är så mycket tycker ni men när altanen är närmare 60 kvm så blir det en hel del innan det är klart. Ikväll kunde vi i allafall ta en halv invigning eftersom delen under tak är klar. Nu blir det att fortsätta skruva trallvirke på kvällarna efter jobbet. Målet är att den ska vara klar tll helgen då det är födelsedagsfest!


RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter