Nya bilder

Nu har dem börjat schakta för garage grunden också, tomten ser verkligen ut som ett slagfält, snart är varenda m² uppgrävd, det blir härligt när vi får börja göra iordning gräsmattan igen men det lär väl dröja. En hel del stora stenar har dykt upp, är det nån som har tips på hur man kan använda dem på ett effektfullt sätt i trädgården? Om inte är det väl bara att transportera iväg dem.

Gjutformen på plats
Gjutform


Garageinfarten
Garage uppfart


Här ska det bli ett garage....
Här ska det bli ett garage


Stora stenar i vägen
Stenar där garaget ska stå


Nu händer det saker


Nu börjar man se hur grunden ska bli, det ser inte så stort ut om det inte vore för att vi varit in i ett likadant hus skulle man kunna tro att det är för litet. Det lär väl bli annorlunda så småningom när huset kommer på plats (26/5).

Nu är avloppsrör och grusbädden klar. Gjutformen är snart på  plats och imorgon ska rörmockaren komma och lägga rören till brunnarna. Isolering, armering och golvvärme slangar är snart också på gång.

Vi har blivit av med en del fyllnadsmassor men det det kommer nog att behövas transporteras bort mer trots att vi själva måste fylla upp nedanför huset, det är otroligt vilka högar det blir fast man inte tycker att det är så mycket som ska grävas bort, börjar förstå hur mycket matjord som kommer att behövas så småningom.


Från ovan
april 28

Där borta ligger isoleringen
april 28

Här behövs det fyllas upp så småningom
Fyllning behövs

Gjutformar delvis på plats
april 28

Gjutformar
april 28

Markduk, avloppsrör och lite grus!
Avloppsrör och markdukFasadbelysning


Ibland så springer man på saker som man just nu inte behöver köpa men inte kan motstå. Så  blev det när vi hittade denna utebelysning som vi tänker sätta på fasaden runt hela huset.


image42

Grusigt värre

Grus och dränering börjar komma på plats.


Grundarbete


Grund dräneringsdike


Grunden
Grunden
Besöksräknare

Idag har vi gjort ett tillägg på vår blogg och installerat en besöksräknare, innan den satte igång att räkna hade vi haft 382 besökare på bloggen. Man blir överaskad när man ser antalet som varit in och tittat. Vi började blogga i första hand för att själva kunna dokumentera vårt bygga och det känns spännande att fler vill följa oss under den här tiden. Framåt hoppas vi få kommentarer av er som tittar in här, synpunkter, tips ideér välkomnas.
//Anders och Pia

Mycket på gång

Idag har det varit full fart på bygget! Grävmaskinen har fått gå varm, höjden på färdigt golv har fått justeras. Vi måste höja upp grunden 20 cm och skala av lite av marken på ovansidan av huset för att skapa bästa förutsättningar för huset och tomten. Hela tiden nya utgifter....

I kväll var vi och skrev kontrakt med byggaren Daniel, det känns bra och vi tror att samarbetet kommer att fungera bra. Lite deppigt att bygget inte kommer att bli klart så fort som vi hoppades utan ca 1 1/2 månad senare. Planerad inflyttning blir 1 november.

Det som händer närmast är att schaktarbetet fortsätter, plattan beräknas gjutas inom två veckor. Det blir en hel del schaktmassor över som vi måste transporera bort, så vet ni någon som behöver massor i närheten (Alnö) kan ni höra av er till oss, skriv en kommentar så får vi kontakt med varandra.16 april16 april16 april16 april

Snö!

Tråkigt är det när snön nästan försvunnit och så kommer det ny, det har snöat här sedan i söndagskväll och det är först idag som det är uppehåll (än så länge): Ingen mer grävning och ingen utstakning har kunnat ske. Det är väl inget annat att göra än att vänta och hoppas på sol och värme så snön smälter bort. Det får väl bli en slappar helg i helgen! I och för sig ganska välbehövligt eftersom de senast veckorna varit fyllda av arbete för att ställa färdigt för bygget och för försäljning av huset.

Lite större grop

Idag har grävaren gjort en större grop, men vi upptäckte att dem grävt lite väl långt upp på tomten ca 10 m fel.... Anders ringde till byggfirman och imorgon ska dem åka ut och sätta ut huset preliminära placering så dem kan gräva klart. För på fredag kommer lantmäteriet och stakar ut den exakta placeringen, så allt ordnar nog till sig i slutänden. En hel del fyllnadsmasssor kommer att bli över. Vi lär nog få transportera bort en del.

Här kommer några nya bilder, återigen i stort format då svägerskan klagat över att de små klickbara bilderna är svåra att titta på.... (får väl erkänna att jag håller med)schakt dag 2Schakt dag 2Schakt dag 2Schaktning på gång

Idag har dem börjat schakta , nedan lite bilder hur det såg ut ikväll. Mest sand men en hel del sten har sett dagens ljus. Massorna blir bra att använda till att fylla upp nedre delen av tomten. Tyvärr är det rent ut sagt skitväder med regn och snö om vart annat - riktigt aprilväder. Nu längtar man efter värme och sol så resten av snön försvinner.474930-33.                               


                                      
Byggsamråd

Idag var vi på kommunen och hade byggsamråd. Allt gick bra. Liten extra kostnad för att radonsäkra grunden dök upp. Vi lämnade också in en revidering av situationsritningen eftersom vill flytta garaget längre in på tomten och därmed måste "bastun" också flyttas.

Nu längtar jag tills att det börjar hända något! Grävningen är på gång och påbörjas nog nästa vecka.

Igår var jag och tittade på kök igen, Electrolux Home butiken hade en vit fasad lucka som var snygg. Säljaren skulle höra av sig nästa vecka när han räknat på priset. Jag tror att det i längden är bäst med en vit lucka som man kan måla om om man tröttnar. Annars är det läckert med svarta kök.... Frågan är bara hur länge man tycker det?

1 april

Nu känns det som en milstolpe i vårt husbygge! Idag blev stugan flyttad till en tillfällig plats och det är nu klart för schaktning. Planen är att de ska börja i slutet av veckan. Vädret har varit på plus sedan i lördags och idag var det 13 grader varmt mitt på dagen kanon det är inte mycket snö kvar. Kolla in bilderna på hur tomten ser ut nu innan huset är på plats!Här stod stugan förut


Så här ser det ut från infarten
Kolla in flaggstången! Blev påkörd av en traktor, otroligt att den inte gick av då det är en gammal stång säkert 30 år.


RSS 2.0
Free Web Counters
Free Counter