Student och Grönt är skönt!

Nu pustar vi ut, samtidigt som det börjar grönska på tomten. Förra veckan (onsdag 10/6) gjorde anläggningsfirman klart sitt jobb. Tur det för i torsdags hade vi studentmottagning här hemma för Maja och Emma (brorsans dotter). Laddar upp en bild på Maja utanför Hedbergska!Här följer lite bilder på hur altanbygget och tomten ser ut så här långt.
Totalt blev det ungefär 100 kvm altan runt huset.

Altanen på baksidan har kvällssol, här hoppas vi få sitta och njuta av många härliga sommarkvällar.I bakgrunden ser ni mitt växthus som äntligen kommit på plats. Jippie!Från infarten mot entrén har vi lagt gräs på rulle, vi hade tur, först skulle vi bara få köpa 60-70 kvm för det fanns inte plats för mer på lastbilen, som tur var backade en annan kund ur och hämtade inte sitt gräs så nu fick vi drygt 170 kvm. Så fort det blir lite grönt och gångarna blir inramade känns det mer helt!EntréÖrådet till högerEn gammal kvarnsten som fanns sedan tidigare på tomten fick bli ett litet bord när det lades på en sten.Altanen sedd från entrédörrenVi byggde en passage mellan altanen på framsidan och den på baksidan. 1.80 bred.Några bilder från altanen på baksidan
Kommentarer
Postat av: Gabriella

Hej!

Vad fint ni har fått det. Altanen ser jätte stor ut, hur stor är den? Hur mycket har det kostat att anlägga tomten 8Sten, gräs, matjord, altan)?

/Gabriella

2009-06-17 @ 22:19:48
URL: http://doppingenhus.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Hej!

Tack! Altanen är stor...över 100 kvm totalt, altanen på baksidan är 9,5x7 m (66.5)framsidan är 13 m lång och som bredast 4.5 m (45) sedan tillkommer passagen som är på ca 10 kvm. Vi hade tur med altanvirket. Vi köpte 1000 lpm tidigt i våras när det var ett kanonerbjudande vi har inte räknat efter vad den kostat men en gissning är att den gick på ca 15 tkr.Kostnad för finplanering, matjord,sådd av gräsmatta, rullgräs (174kvm), utfyllnad bredvid garage grus till väg och gångar kostade 80 tkr.

Vår tomt är på 2200 kvm totalt och ca 1000 kvm av den är nu gräsmatta. Var in och tittade på din blogg,fint hus ni bygger.Jag känner igen det där med skräp på tomten, det blev en hel del turer till soptippen innan allt var borta. Man blev till slut ett riktigt proffs när det gäller tippsortering. Ha det bra!//Pernilla

2009-06-18 @ 18:01:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0