Allt målat en sväng

Det har trubblat med att ladda upp bilder här på bloggen. Men nu äntligen har jag lyckats. Vi har målat huset en gång så nu får det regna hur mycket det vill. I övrigt har inte mycket hänt. Vi väntar på att byggjobbarna ska komma tillbaka och börja inne i huset. Jag själv längtar till jag får börja sätta igång med trädgården..

Idag var vi och köpte ett stort eldfat som vi tänker ha som centrum i en av uteplatserna sydväst på tomten. Där tänker vi sitta på kvällarna och grilla korv och titta ut över havet. Om det blir fint väder under veckan kommer vi att börja anlägga denna uteplats och då får vi väl lägga upp lite bilder här på bloggen.

Nedan ser ni två bilder av en underlig växt som vi har på tomten, vi har ingen aning om vad det är för blad. När dem vissnar ner blir det bambuaktiga pinnar kvar. Någon sa att de var från Sibirien... Är det någon som vet kan ni väl skicka en kommentar.
Vackra och dekorativa trots att det för oss är okänd artInne i huset ser det ut så häroch så här i vardagsrummetEn annan vinkelUtsidan måladKökssidanEntrénTvå sovrum...Kommentarer
Postat av: Larsson

De gröna Bamuliknande väterna som ni har i er trädgård är antagligen en Park- eller Jätteslide. Om så är fallet bör ni genast försöka bli av med denna växt som är väldigt svår att få bukt med om den får växa okontollerat. Goggla gärna om denna växt för att bilda er en uppfattning

2008-08-05 @ 13:15:27
Postat av: Pernilla

Tack för tipset Larsson! Jag googlade på Slideväxter och nog verkar de väldigt lika. Den som växer hos oss har funnits där på samma plats i alla år som vi haft tomten och inte spridit sig nämnvärt och kan den hålla sig där nere i hörnet är det ok,trots allt tycker vi den är rätt läcker där den står nu men nu ska vi hålla den i schack så den inte sprider sig för mycket.

2008-08-12 @ 22:46:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0